Slik bruker du momentnøkkel

Her viser vi deg hvordan du bruker momentnøkkel til å stramme hjulboltene riktig. 

 

Har du tenkt på hvor viktig det faktisk er at hjulene sitter godt på? Har du noen gang opplevd at hjulmutterne løsner når du kjører? Det er ikke en opplevelse du ønsker - og heldigvis er det veldig lett å unngå.

Det er jo stort sett i forbindelse med hjulskift det er viktig å ta en ekstra sjekk. Da er det mange som har lært at man skal dra SKIKKELIG hardt til slik at det sitter, mens andre er redd for de fine felgene og har lært at man skal være veldig forsiktig. Dette blir fort feil begge deler

Akkurat som forskjellige biler skal ha forskjellig trykk i dekkene, skal hjulboltene strammes  med forskjellig kraft. Den eneste måten å gjøre dette helt riktig på er å bruke momentnøkkel. 

Med en momentnøkkel har du full kontroll på akkurat hvor hardt du strammer boltene slik at du er sikker på at de sitter godt, og at de ikke blir dratt så hardt til at det ødelegger. Med en momentnøkkel justerer du lett akkurat hvilke moment du trenger på denne jobben, og får en tydelig tilbakemelding når du når det nivået.

Husk at at boltene skal etterstrammes når du har kjørt 50 km etter hjulskiftet! Dette gjelder enten du skifter hjul selv, eller får det gjort på verksted. 

 

Kjøp momentnøkkel

 

Harden momentnøkkel

Enkel momentnøkkel med klikkfunksjon og momentområde fra 30 Nm til 210 Nm
695,-

Teng Tools Plus

Solid og kompakt momentnøkkel som kommer lett til på trange plasser.
2695,-

Milwaukee 12V

Batteridrevet momentnøkkel med digital justering og automatisk stoppfunksjon.
9154,-